10 Dakikada Kızartma Ispanaklı Turta

10 Dakikada Tavada Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 küçük demet ıspanak
  • 1 avuç maydanoz
  • 2-3 yeşil soğan
  • 2-3 yemek kaşığı köy peyniri (Beyaz peynir, tulum peyniri kullanabilirsiniz)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 yumurta
  • 1 bardak su Süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Yukarıdaki için;

  • Tereyağı parçaları

10 Dakikada Ispanaklı Ispanak Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle ıspanakları saplarından ayırıp yıkayalım.
  2. Ispanakları çok kalın olmayacak şekilde doğrayıp elimizle suyunu sıkalım ve bir kaba alalım.
  3. İçine ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı doğrayın.
  4. Ardından peynirinize, yağınıza ve baharatlarınıza ekleyip karıştıralım. Peynir çok tuzluysa daha az tuz ekleyin.
  5. Ardından sos için tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce karıştırın.
  6. Yapışmaz bir tavanın altını sıvı yağ veya zeytinyağı ile yağlayalım.
  7. Hamurumuzun bir parçasını 2 eşit parçaya bölelim ve tepsimizin altına kenarları dışarı çıkacak şekilde düz bir şekilde yerleştirelim.
  8. Sosumuzdan bir ölçü dökelim ve hamurun diğer yarısını da parçalayıp dağınık şekilde 2. kata yerleştirelim ve bir ölçü sosu yayalım.
  9. 3. Hamurun diğer yarısını da yufkaya bölüp dağınık şekilde yerleştirelim. Sostan bir ölçü daha alalım.
  10. 3. kattan sonra hazırladığımız iç harcımızı bu orta kısma eşit şekilde sürelim.
  11. Kalan birer buçuk yufkayı da yarımşar olacak şekilde üzerlerine sostan dökerek üst üste koyalım.
  12. En üste geldiğimizde tavanın dışında kalan yufkayı böreğimizin üzerine kapatalım ve kalan sosu üzerine dökelim.
  13. Üzerine tereyağ modüllerinden koyup tavanın kapağını kapatalım.
  14. En büyük ocağımızda en kısık ateşte rengi dönene kadar pişirelim.
  15. Kızaran böreğimizi tavamızın kapağına yaslayıp diğer tarafını da kızarana kadar pişirelim. Bu adımda tavanın kapağını kapatmıyoruz.
  16. Pişen böreği servis tabağına alıp 15-20 dakika dinlendirelim.
  17. Dilediğiniz gibi servis edip yiyebilirsiniz. 🤌🔥.

10 Dakikada Ispanaklı Börek Kızartma Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir