20 Dakikada Ekmeğin Tanımı

20 Dakikada Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 200 ml sıcak su
  • 100 ml soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • mümkün olduğunca un

20 Dakikada Ekmeğin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Sıcak su, soğuk süt, kuru maya, şeker bir kapta karıştırılır ve 5-10 dakika mayanın aktifleşmesi sağlanır. İşin püf noktası, karışımın ılık olması, maya sıcak veya soğuk karışımda aktif hale gelmiyor.
  2. Hamur karıştırma kabına yumurta, tereyağı, tuz ve maya karışımını ekleyin.
  3. Daha sonra dikkatlice ilave edilen un ile yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. 5-10 dakika yoğurduğunuz hamuru 1 saat dinlendirin.
  5. Ardından unlayın, şekil verin ve 180 derece fırında 20 dakika üstü kapalı olarak pişirin.
  6. Sonra üzerini açın ve kızarana kadar pişirin.

20 Dakikada Ekmek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir