3-2-1 Böreğin Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 paket kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Yukarıdaki için;
- 1 su bardağı galeta unu
içi için;
- Çedar peyniri
3-2-1 Pastanın Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Yağ, yoğurt ve kabartma tozunu güzelce karıştırın.
- Tuzunu atıp unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapın. Ve yarım saat dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen hamurumuza dilediğinizi koyabilirsiniz, ben kaşar peyniri koydum.
- Hamuru yapıp galeta ununa bulayıp tepsiye dizdim.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin ve böreğimizi soğumaya alın.
Böreğimiz hazır, deneyeceklere afiyet olsun şimdiden yumuşacık bir poğaça ❤️❤️❤️🤌🤌🤌🤌.
3-2-1 Fotoğraflı Pasta Tanımı