3 Ekipmanlı Rezidansta Labne

Konutta Labne Tanımı İçin 3 Malzeme

  • 1 buçuk kilo yağlı ev sütü
  • 3 yemek kaşığı tatlı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

3 Malzeme İle Rezidansta Labne Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak sütümüzü orta ateşte ocağa koyalım.
  2. Kaynamaya başlayınca içine sirke ve limonu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  3. Sütümüz kaynadıkça kesilmeye başlayacak, arada karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  4. Kaynadıkça sütün içindeki peynir modülleri toplanmaya başlayacaktır.
  5. Sütün içindeki peynir modülleri oluşmaya başladığında sütün rengi biraz sıvı hale gelecektir. Bu aşamada sütün altını kapatıp ocaktan alalım.
  6. Sütü bir süzgece dökelim.
  7. Süzülmüş peynirin üzerine kaşıkla bastırarak beyaz suyunu düzgün bir şekilde çıkaralım.
  8. Peyniri derin bir kaba alıp üzerine süzme yoğurdu koyup yeterince pürüzsüz hale gelene kadar el blenderi ile çırpalım.
  9. Labnenin düzgün koyulaşmasını istiyorsak lorları güzelce sıkalım.
  10. İçine koyduğumuz süzme yoğurdun yeterince katı olduğundan emin olalım. (ben yoğurdu çok süzmediğim ve lorunu da sıkmadığım için benimki biraz sıvı oldu.)
  11. Çırpılmış ve pürüzsüz hale getirilmiş labne hazır, istersek tatlılarda, pastalarda, kahvaltılarda rahatlıkla kullanabiliriz. (Evde süt yoksa bir yemek kaşığı yumuşamış tereyağı ekleyebiliriz, tam yağlı instant süt kullanabiliriz).

3 Malzeme ile Rezidansta Labne Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir