8 Adet Hamurdan Su Böreği

Hızlı Su Böreği Tarifi için 8 Malzeme

  • 6 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (dikkatli ekleyelim biraz sert bir hamur yapıyoruz)

İç malzeme için

  • 1 kase pasta peyniri
  • 1 tutam maydanoz

hamura sürmek için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

binmek

  • 1 yumurta

8 Hamurdan Hızlı Su Böreği Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yumurtaları tuzla birlikte bir kaba alıp çırpın.
  2. Unu dikkatlice ekleyerek biraz sert bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru tezgaha alıp pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  4. Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp beze yapalım üzerini bir bezle kapatıp 10 dakika mayalanmaya bırakalım.
  5. Hamuru beklerken iç harcını hazırlayıp peyniri geniş bir kaba alıp ince kıyılmış maydanozla karıştırıyoruz.
  6. Hamuru tek tek açalım.
  7. Hamuru açarken bir tencereye su dolu ocağa alıp 2 yemek kaşığı tuzu tepe noktası olacak şekilde ekleyip kaynamaya bırakalım.
  8. Açtığımız hamurları arka arkaya tepsiye dizelim.
  9. Böreği yapacağımız tepsiyi yağlayalım ve yufkaları ne çok kalın ne de çok ince açalım.
  10. Hamuru kaynayan suya atalım ve hamur içinde şişene kadar biraz bekleyelim sonra soğuk su dolu bir kaba alalım.
  11. Tekrar çıkarıp sudan temizleyelim tepsiye dizip fırça ile yağlayalım.
  12. Diğer 4 yufkaya kadar da bire bir işlem uyguluyoruz ve ortasına iç harcı koyuyoruz.
  13. Diğer son dört yufkayı da aynı şekilde yapıp bitirelim, son olarak üzerine yumurta sürüp 190 derece fırında kontrollü olarak pişiriyoruz.
  14. Hamuru düzgün bir şekilde kızarana kadar pişirin. Börek biraz soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Yufkadan 8 Adet Su Böreği Tarifli Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir