açılış

Tanımı Açmak İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket instant maya (veya 1 paket yaş maya veya 1 dolu yemek kaşığı kuru maya)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 5 su bardağı un (elinizi korumak için un eklemeyin)

sürmek

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Açılış Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hamur aletleri ile yumuşak bir hamur yapın.
  2. Un eksikse 1-2 kaşık ekleyin. Ama hamur çok yumuşak olmalı!!.
  3. Hamuru 1 saat mayalandırın.
  4. Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp mandalina büyüklüğünde toplar alın.
  5. Üzerine 1 parça tereyağı sürüp elinizle açın.
  6. Topla. Biraz uzatın, ikiye katlayın, birbirinin etrafına sarın.
  7. Tepsiye dizin. Tepside 15 dakika. maya.
  8. Yumurta sarısı sürün.
  9. 170 derecelik alttan ısıtılmış fırına verin👌.

Fotoğraflı Açılış Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir