Tanımı Açmak İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket instant maya (veya 1 paket yaş maya veya 1 dolu yemek kaşığı kuru maya)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 5 su bardağı un (elinizi korumak için un eklemeyin)
sürmek
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Açılış Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Hamur aletleri ile yumuşak bir hamur yapın.
- Un eksikse 1-2 kaşık ekleyin. Ama hamur çok yumuşak olmalı!!.
- Hamuru 1 saat mayalandırın.
- Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp mandalina büyüklüğünde toplar alın.
- Üzerine 1 parça tereyağı sürüp elinizle açın.
- Topla. Biraz uzatın, ikiye katlayın, birbirinin etrafına sarın.
- Tepsiye dizin. Tepside 15 dakika. maya.
- Yumurta sarısı sürün.
- 170 derecelik alttan ısıtılmış fırına verin👌.
Fotoğraflı Açılış Tanımı