Adana Yolu Sarımsaklı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 2,5 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1’er çay kaşığı kırmızı biber, kimyon, karabiber
- 1 dolu çay kaşığı tuz
- Kaynayan suya 4/5 limon tuzu
Sosu için;
- 5 adet büyük boy rendelenmiş domates
- 6/7 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Tuz
Üzerinde;
- 1 tutam maydanoz
Adana Yolu Sarımsaklı Köftenin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Köfte için bulguru üzerini geçecek kadar ılık su ile karıştırın ve bulgurun üzerini kapatarak 10 dakika şişmesini sağlayın.
- Diğer tüm malzemeleri ekleyip ortasını ıslatın ve gerekirse biraz daha su ekleyip ele yapışmayan bir hamur olacak şekilde güzelce yoğurun.
- Kıvamını ayarlamak için biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Bulgurdan küçük toplar yapın ve parmaklarınızla bastırarak şekil verin.
- Tepsiye birbirine yapışmayacak şekilde dizin.
- Bir tencerede bol su kaynatın, içine limon tuzu ekleyin ve köfteleri 5 dakika suyun üzerine çıkana kadar haşlayın. Hafif sulu bırakmak için süzün.
- Sosu için; Sarımsağı zeytinyağında birkaç dakika kavurun, rendelenmiş salçayı ve salçayı ekleyip hep birlikte pişirin.
- Haşlanan köfteleri sosla karıştırarak 5 dakika birlikte haşlayın.
- Üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
Adana Usulü Sarımsaklı Köfte Fotoğraflı Tarifi