Adana Usulü Sarımsaklı Köfte

Adana Yolu Sarımsaklı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 2,5 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1’er çay kaşığı kırmızı biber, kimyon, karabiber
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • Kaynayan suya 4/5 limon tuzu

Sosu için;

  • 5 adet büyük boy rendelenmiş domates
  • 6/7 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Üzerinde;

  • 1 tutam maydanoz

Adana Yolu Sarımsaklı Köftenin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Köfte için bulguru üzerini geçecek kadar ılık su ile karıştırın ve bulgurun üzerini kapatarak 10 dakika şişmesini sağlayın.
  2. Diğer tüm malzemeleri ekleyip ortasını ıslatın ve gerekirse biraz daha su ekleyip ele yapışmayan bir hamur olacak şekilde güzelce yoğurun.
  3. Kıvamını ayarlamak için biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  4. Bulgurdan küçük toplar yapın ve parmaklarınızla bastırarak şekil verin.
  5. Tepsiye birbirine yapışmayacak şekilde dizin.
  6. Bir tencerede bol su kaynatın, içine limon tuzu ekleyin ve köfteleri 5 dakika suyun üzerine çıkana kadar haşlayın. Hafif sulu bırakmak için süzün.
  7. Sosu için; Sarımsağı zeytinyağında birkaç dakika kavurun, rendelenmiş salçayı ve salçayı ekleyip hep birlikte pişirin.
  8. Haşlanan köfteleri sosla karıştırarak 5 dakika birlikte haşlayın.
  9. Üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Adana Usulü Sarımsaklı Köfte Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir