afyon kreması

Afyon Kaymak Tarifi İçin Malzemeler

muhallebi için:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 4,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı margarin

taban için:

  • 1 paket kakaolu bisküvi

Üstüne üstlük:

  • 1 paket krem ​​şanti
  • 1 çay kaşığı süt
  • Hindistan cevizi

Afyon Krema Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Muhallebi için tüm malzemeleri tencereye koyalım ve sürekli karıştıralım.
  2. Kaynayınca ocağı kapatın.
  3. Geniş dikdörtgen borcamın üzerine kakaolu bisküviyi ufalayıp yayalım.
  4. Muhallebiyi bisküvinin üzerine dökelim.
  5. Biraz soğuyunca 1 çay bardağı süt ile çırptığımız krem ​​şantiyi yayıp hindistan cevizi serpelim.
  6. 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
  7. 1 cm lik şeritler kesip yuvarlayalım ve servis edelim.

Afiyet olsun.

Fotoğraflı Afyon Krema Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir