Alabalık

Alabalık Tarifi İçin Malzemeler

Alabalık sosu için

  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı limon suyu
  • Kekik, pul biber, tuz, karabiber
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 limon yuvarlak dilimlenmiş
  • 1 adet orta boy halka halka doğranmış kuru soğan

Alabalık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Balığımızı hazırladığımız sosta marine edip buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.
  2. 1 saat sonra balığı fırın tepsisine alıp üzerine kalan sosu sürüyoruz.
  3. Üzerine yuvarlak ve halka şeklinde doğradığımız limonları ve soğanları diziyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Alabalık Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir