Anadolu Çorbası (4 Kaşık Çorba)

Anadolu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler (4 Kaşık Çorba)

  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 8 bardak su
  • Tuz

Giyinmesi için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı

Sosu için;

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Anadolu Çorbası (4 Kaşık Çorbası) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Baklagilleri güzelce yıkayıp suyunuz ile birlikte tencereye alın. Yumuşak olana kadar kısık ateşte pişirin.
  2. Bu ortadaki edepinden dolayı; Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın. Haşlanan baklagillerin suyundan 2 kaşık alıp baharatlara ekleyip karıştırıyoruz. Karıştırarak çorbamıza ekliyoruz. Suyu çıktığı takdirde ekleme yapılabilir.
  3. Sosu için; Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavuruyoruz. Baharatları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra çorbamıza ekliyoruz. Tuzumuzu ekleyip kaynama noktasına getiriyoruz.

afiyet olsun 🤗

Anadolu Çorbası (4 Kaşık Çorba) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir