Antalya Piyazı Bir Süper Lezzet

Harika Bir Lezzet İçin Malzemeler Antalya Piyazı Tarifi

  • 500 gram dolmalık fasulye (veya küçük taneli fasulye)
  • 2 orta boy domates
  • 2 haşlanmış yumurta
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • ½ demet maydanoz

Sosu için:

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 adet taze sıkılmış limonun suyu
  • 5 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı kimyon

Antalya Piyazı’nın Mükemmel Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kuru fasulyeleri bir gece önceden ılık suda ıslatalım. Ilık suda şişen kuru fasulyeleri süzüp derin bir tencereye alalım.
  2. Fasulyeleri orta ateşte, üzerini iki-üç parmak geçecek kadar su ve biraz tuz ilave ederek haşlayalım. Fasulyelerin taze olduğundan emin olalım.
  3. Piyazın sosunu hazırlamak için; Derin bir karıştırma kabına tahini alalım.
  4. Taze sıkılmış limon suyu, elma sirkesi, zeytinyağı, kimyon ve tuzu ekleyip karıştırın.
  5. Sosu akıcı bir kıvama getirmek için azar azar ılık su ekleyin. Erimiş dondurma kıvamına gelene kadar su ekleyebiliriz.
  6. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
  7. Uçlarını çıkardığınız domatesleri iri küpler halinde doğrayalım.
  8. Katı bir kıvam alana kadar haşladığımız yumurtaları kabuklarını soyduktan sonra dilimleyin.
  9. Haşlanan kuru fasulyeleri servis tabağına alın.
  10. Tahinli sosu gezdirelim.
  11. Doğranmış soğan, küp domates ve yumurta dilimleri ile süsleyip kalan sosu ekleyelim.
  12. İnce kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyip arzuya göre sirke ve zeytinyağı ilavesiyle servis yapın.

Antalya Piyazı Fotoğraflı Süper Lezzet Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir