Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana ciğeri
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber, sumak

Arnavut Ciğeri Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Akciğerleri suya batırın ve kan boşalana kadar yıkayın.
  2. Küp doğranmış patatesleri kızgın yağda kızartın.
  3. Süzülmüş ciğerleri unlanmış bir torbaya koyun ve unla besleyin.
  4. Ardından ciğerleri 2-3 dakika kızartın. Fazla pişirmeyin, sertleşir.
  5. Soğanı piyazlık doğrayın. Maydanoz ve sumak ekleyin.
  6. Son olarak, hepsini bir kaseye koyun ve baharatlayın.
  7. Dilerseniz soğanı zeytinyağı ilave ederek farklı şekilde servis edebilirsiniz. Ama hepsini karıştırmayı seviyorum :).

Ciğerimiz hazır. Afiyet olsun 😋.

Fotoğraflı Arnavut Karaciğer Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir