Arnavut Ciğeri (İpuçlu)

Arnavut Ciğeri İçin Malzemeler (Püf Noktalarıyla) Tarifi

  • 1 kuzu ciğeri
  • 5-6 patates
  • 1 su bardağı un
  • Tuz, karabiber, kimyon ve acı biber
  • Kızartmak için bol sıvıyağ

Salata için;

  • 2 soğan
  • 1 çay kaşığı sumak
  • tuz ve zeytinyağı
  • bir tutam maydanoz

Arnavut Ciğeri Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle karaciğerin üzerindeki zarı temizleyerek başlayalım ardından karaciğerdeki damarları ve uçları temizleyip karaciğeri iri küpler halinde doğrayıp süzüyoruz 20-25 dk kanı tamamen süzmesi için bekletelim .
  2. Patateslerin kabuklarını soyup ciğer büyüklüğünde iri küpler halinde doğrayıp tuzlayıp derin yağda kızartalım.
  3. Ciğerleri una bulayıp elekten geçirelim, (!! ciğer fazla unla elenmezse un yanar ve hem tadı hem de görüntüsü olumsuz etkilenir!!) ve kızgın yağda kızartalım. 2 dakika derin yağ. Tuzu ister bu seviyede ister un ile karıştırarak ilave edebilirsiniz.
  4. Kızaran ciğerleri kapaklı bir tencereye alıp kimyon, karabiber ve pul biberi ekleyip tuzunu kontrol edip eksikse tuz ekleyelim bu çok önemli!!!!
  5. Ciğeri kızarttığımız sıvı yağdan 2-3 yemek kaşığı alıp iyice karıştıralım ve 2 dakika demleyelim!!!!!.
  6. Soğanı ikiye bölüp yemeklik doğrayalım, üzerine tuz ekleyelim ve üzerine ince kıyılmış maydanoz, sumak ve zeytinyağını ekleyerek elimizle karıştırarak acısını alalım.
  7. İstediğimiz servis tabağına alıp servise hazırlayalım.

🌹 Afiyet olsun 🌹.

Fotoğrafları gece çektiğim için ışık yetersizdi ve görüntü net değildi 🙁.

Lezzetine ve yumuşaklığına garanti verebilirim😊🌹.

Arnavut Ciğeri (İpuçlu) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir