Arpa Erişte Pirinç

Arpa şehriyeli pilav tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağından arpa şehriye
  • 1 su bardağından biraz fazla sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Arpa Şehriye Pirincinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak tereyağ ve sıvı yağı koyalım.
  2. Üzerine birer ölçü arpa şehriye koyup kızartalım.
  3. Kalan şehriyeyi ekleyip bir dakika daha kavuralım ve üzerine sıcak suyu ekleyelim.
  4. Ardından tuzu ekleyip karıştırın.
  5. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Ocaktan alıp üzerine kağıt havlu örtün ve demlenmesini bekleyin.
  7. Arpa şehriye pilavımız hazır. Herkese iyi eğlenceler.

Arpa Erişte Pirinç Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir