Arpa Erişteli Tavuk Baget

Arpa Noodle Tavuk Baget Yapıştırma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet tavuk budu
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 20 arpacık soğan
  • 1 kapya biber
  • 4 yemek kaşığı kadar konserve domates (veya 2 domates rendeleyebilirsiniz)
  • Zeytin yağı
  • Tereyağı
  • Tuz

Arpa Erişteli Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır

Pirinç pilavı ve kırmızı et ile hazırlanan kapanış yemeğini bu sefer arpa şehriye ve tavuk budu ile denedim. Oldukça pratik. Misafirlerinize de sunabileceğiniz güzel bir anlatım. 1-2 kişilik küçük bir tepsi için ölçüleri verdim. Ekipmanları kişi sayısına göre artırabilirsiniz. Tavuk budu yerine but veya kırmızı et de kullanabilirsiniz. Kırmızı et kullanacaksanız kasaba böbrek yatağından vermesini isteyin.

  1. Önce tavuk butlarını düdüklü tencerede 15 dakika haşladım.
  2. Bu ortada ayrı bir tencerede biraz arpacık soğanı ve kapya biberi zeytinyağında soteledim.
  3. Ardından 1 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip kavurmaya devam ettim.
  4. Şehriyelerin rengi değişmeye başlayınca ben yazın hazırladığım 4 yemek kaşığı konserve domatesi ekleyip kavurmaya devam ettim. Konserve domatesiniz yoksa 2 adet domates rendeleyebilirsiniz.
  5. Son olarak tavuk suyunu ilave edip bir tencere kaynattım.
  6. Tüm bu karışımı alüminyum tepsiye döktüm.
  7. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yarım saat arpa şehriyeler kuruyana ve bagetler kızarana kadar pişirdim.
  8. Masaya servis etmeden önce üzerini kağıt havluyla kapatıp 10 dakika dinlendirdim.
  9. Alüminyum tepsi ile masaya servis ettim. Bu sayede servis ile görsel bir şölen oluşturmaktadır. Afiyet olsun 😊.

Arpa Erişteli Tavuk Baget Yapılışı Fotoğraflı Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir