avcı böreği

Hunter Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yufka
  • 250 gram kıyma
  • 2 soğan
  • 1 Türk kahve fincanı ince bulgur
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

arası için;

  • 1 bardak su
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Yukarıdaki için;

  • 1 yumurta
  • Galeta unu

Avcı Böreği Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcını hazırlamak için kıymayı biraz sıvı yağ ile hafif rengi dönene kadar kavuralım.
  2. Daha sonra yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Gerekirse bu orta kısma biraz daha yağ eklenebilir.
  3. Bir yandan ince bulguru yeterince sıcak su ile ıslatalım.
  4. Kıyma ve soğanlar kavrulduktan sonra içine ıslattığımız bulgur ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha karıştırıp ocağı kapatın.
  5. Su ve yağı karıştırın.
  6. 1 yufka açalım ve bu karışımı her yerine sürelim.
  7. Üzerine 2. yufkayı açalım.
  8. Karışımı tekrar yayıp hamurumuzu 8 eşit parçaya bölelim.
  9. Uzun kenarlarına kıymayı içine koyup ne çok sıkı ne de çok gevşek olmayacak şekilde kenarlarından katlayalım.
  10. Diğer iki yufkanın üzerine de bire bir işlemler uygulayalım.
  11. Kalan su ve yağ karışımına 1 yumurta kırın.
  12. Böreklerimizi önce bu sıvı karışıma sonra galeta ununa bulayıp kızartabilir veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde fırında pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fotoğraflı Avcı Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir