Ay Kurabiyesi

Ay Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram tereyağ veya tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 4 su bardağı un

Üzerinde

  • 60 gram bitter veya sütlü çikolata
  • Hindistan cevizi

Ay Kurabiyesinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. 3 yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar 5 dakika iyice çırpın.
  2. Oda sıcaklığında yeterince yumuşamış tereyağı ve vanilyayı ekleyip yüksek devirde 2 dakika daha çırpmaya devam edelim.
  3. Ardından un ve kabartma tozunu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuralım.
  4. Dikkat etmemiz gereken bir şey de hamurumuz çok yumuşak olursa kurabiye dağılır, sert olursa çatlar.
  5. Cevizden iri bezeler alıp şekil verelim.
  6. Ben önce 170 derecede 10 dakika çektim sonra 130 dereceye alıp 5 dakika daha pişirdim.
  7. Kesinlikle kızartılmamalıdır.
  8. Soğuyan kurabiyeleri benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp hindistan cevizi ile süsleyelim.

Fotoğraflı Ay Kurabiyesi Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir