Ayran Erişte Çorbası (Ristte Ron)

Ayran Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler (Ristte Ron)

  • 2 büyük patates
  • 2 bardak lapa
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yaklaşık 2,5 kilo ayran
  • 1 demet yeşil soğan
  • Tuz
  • Yanınızda varsa 1 avuç “kirat” (bir çeşit ot) ekleyin.

Soğan sosu için

  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik

şehriye hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su (az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz ama kuru bir hamur olmalı)
  • 1 çay kaşığı tuz

Ayran Şehriye Çorbası (Ristte Ron) Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle unumuzu derin bir kaba alıp suyunu ve tuzunu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  2. Yoğurduğumuz hamuru bezelere ayırıp bezelerimizi güzelce açıyoruz.
  3. Ve üzerine bolca un serpiyoruz.
  4. Daha sonra açtığımız hamurları rulo yapıp ince ince kesiyoruz.
  5. Daha sonra elimizle kestiğimiz hamurları ayırıp unun içine atıyoruz, hazırladığımız erişteleri unun içinde bekletelim, çorbamızı hazırlayana kadar kurutmasında bir sakınca yok.
  6. Çoğu hanım hafif fırına katar, bir çok kişi erişteyi kızartır, siz dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Hızlıca yaptım ve çorbama aktardım.
  7. Maşalarımızı taş ocağına götürüyoruz.
  8. Üzerine yaklaşık 2 kilo su ekleyin.
  9. Maşamız hafif yumuşayınca içine nohutlarımızı ekliyoruz.
  10. Ardından patatesleri ince ince doğruyoruz ve tenceremize ekliyoruz.
  11. Ardından içine yeşil soğanlarımızı doğrayıp evinizde karat varsa ilave ediyoruz.
  12. Daha sonra küçük bir tencereye yağımızı ekleyip ocağa alıyoruz.
  13. İçine soğanlarımızı doğruyoruz.
  14. Soğanlar kavrulunca baharatları, kekik, nane ve dereotunu ekliyoruz.
  15. Ayran çorbamıza hazırladığımız sosu hızlıca ekliyoruz.
  16. Ve patatesler pişince en son hazırladığımız erişteleri koyup 10 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
  17. Dilerseniz üzerine yağ gezdirebilirsiniz ama ben pek beğenmedim. Çorbamız hazır. Afiyet olsun efendim ❤️.

İşin püf noktası efendim, sıcak servis edilir çünkü hamur soğuduğunda çorbayı çabuk emer bilirsiniz.

Çok fazla erişteniz varsa, onları dondurucuya koyabilirsiniz.

Erişteli Ayran Çorbası (Ristte Ron) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir