Ayva Portakallı Kereviz (Yemeyenler Bile Şef Tarifi)

Ayva Portakallı Kereviz İçin Malzemeler (Yemeyenler Bile Şef Tarifi)

  • 2 adet kereviz
  • 1 ayva
  • 1 çay kaşığı portakal suyu
  • 1 çay kaşığı mandalina suyu
  • 1 limon
  • 1 patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 soğan
  • Tuz

Ayva Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır (Kim Yemese Bile Şef Tarifi)?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle kerevizin yeşil kısımlarını keselim, kerevizi baş kısmında soyup yıkayalım, ayvaların kabuklarını soyup bir kaba su koyup limon sıkalım, kesilen ayva ve kerevizin her yerine limon sürüp dilimleyelim ve limonlu suya atın 👍
  2. Soğanımızı kavuralım, üzerine dilimlenmiş patates, havuç ve kerevizi zeytinyağında ekleyelim.
  3. Tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.
  4. Yaklaşık 20 dakika sonra kerevizi ve ayvayı ekleyelim.
  5. Ayva daha süngerimsi olduğu için çabuk pişiyor👍 o yüzden geç ekledik 15 dk sonra hepsi yumuşacık olacak.
  6. Bu arada portakal ve mandalina sularını ve yıkayıp ince ince doğradığımız kereviz saplarını ekleyip servis edelim.

PS

Ayva Portakallı Kereviz (Kim Yemese Bile Şef Tarifi) Fotoğraf

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir