ayva tatlısı

Ayva Tatlısı İçin Malzemeler Tarifi

  • 3 ayva
  • iki yemek kaşığı şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 8-10 karanfil
  • yarım bardak su
  • 5-6 adet kiraz (Ben renk vermesi için buzluktan çıkardım, kiraz yoksa nar ekleyebilirsiniz)

Ayvaların kararması için;

  • 1 limon
  • 1 büyük kase su

Yukarıdaki için;

  • 1 paket krem ​​şanti
  • Yarım su bardağı süt veya su
  • Antep Fıstığı Tozu

Ayva Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Derin bir kaseyi suyla dolduralım ve içine bütün bir limonu sıkalım.
  2. Ayvalarımızı olabildiğince ince soyup ortadan ikiye keselim ve bıçak yardımıyla iç kısmını yuvarlak şekilde çıkaralım ve limonlu su dolu bir kaba ayvalarımızı alalım (böylece ayvalar pişmeden önce bekleyeceklerdir). siyaha dön)
  3. Ayva çekirdeklerini atmayalım, tatlımıza renk vermesi için ekleyeceğiz.
  4. Tüm ayvalara aynı işlemi uyguladıktan sonra uygun bir tencereye ayvalarımızı koyalım.
  5. Ayvaların orta kısımlarına ayırdığımız ayva çekirdeklerini yerleştirelim ve her birinin üzerine 1,5-2 yemek kaşığı toz şeker ekleyip tarçın çubukları ve karanfili tencereye atalım.
  6. Son olarak yarım bardak su ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar kaynattıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat kaynamaya bırakın. Ocaktan almadan 10 dakika önce kirazları renk vermesi için tencereye koyalım. Ve ocağı kapatıp tatlımızı soğumaya bırakalım.
  7. Bu arada krem ​​şantiyi hazırlayalım ve dinlenmeye bırakalım. Soğuyan tatlıların üzerine krem ​​şantiyi dökelim ve toz Antep fıstığı ile süsleyelim. Tatlımız servise hazır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Fotoğraflı Ayva Tatlısı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir