Ayva Tatlısı İçin Malzemeler Tarifi
- 3 ayva
- iki yemek kaşığı şeker
- 1 çubuk tarçın
- 8-10 karanfil
- yarım bardak su
- 5-6 adet kiraz (Ben renk vermesi için buzluktan çıkardım, kiraz yoksa nar ekleyebilirsiniz)
Ayvaların kararması için;
- 1 limon
- 1 büyük kase su
Yukarıdaki için;
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt veya su
- Antep Fıstığı Tozu
Ayva Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Derin bir kaseyi suyla dolduralım ve içine bütün bir limonu sıkalım.
- Ayvalarımızı olabildiğince ince soyup ortadan ikiye keselim ve bıçak yardımıyla iç kısmını yuvarlak şekilde çıkaralım ve limonlu su dolu bir kaba ayvalarımızı alalım (böylece ayvalar pişmeden önce bekleyeceklerdir). siyaha dön)
- Ayva çekirdeklerini atmayalım, tatlımıza renk vermesi için ekleyeceğiz.
- Tüm ayvalara aynı işlemi uyguladıktan sonra uygun bir tencereye ayvalarımızı koyalım.
- Ayvaların orta kısımlarına ayırdığımız ayva çekirdeklerini yerleştirelim ve her birinin üzerine 1,5-2 yemek kaşığı toz şeker ekleyip tarçın çubukları ve karanfili tencereye atalım.
- Son olarak yarım bardak su ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar kaynattıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat kaynamaya bırakın. Ocaktan almadan 10 dakika önce kirazları renk vermesi için tencereye koyalım. Ve ocağı kapatıp tatlımızı soğumaya bırakalım.
- Bu arada krem şantiyi hazırlayalım ve dinlenmeye bırakalım. Soğuyan tatlıların üzerine krem şantiyi dökelim ve toz Antep fıstığı ile süsleyelim. Tatlımız servise hazır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Fotoğraflı Ayva Tatlısı Tarifi