Babata Kek

Babata Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı normal un
  • 2 kaşık kabartma tozu
  • 2 vanilya baklası

Üzerinde;

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  • 3-4 yemek kaşığı susam

Babata Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Bu kekin özelliği bol bol susam olmasıdır.
  2. Önce yumurtaları karıştırma kabına alıyoruz mikserle 1 dakika çırpıyoruz şekeri ekleyip tekrar çırpıyoruz şeker eriyip yumurtalar köpürünce yoğurt yağ ve tahini ekleyip tekrar çırpıyoruz mısır ununu ve karışım.
  3. Daha sonra kabartma tozunu un ve vanilyaya ekleyip eleyin ve ardından harca ilave edip tahta kaşık veya spatula ile karıştırın.
  4. Yağlanmış ve unlanmış tepsiye harcı dökün, tezgaha bir iki kez vurun ki hava kabarcıkları çıksın kekiniz daha fazla kabarmasın.
  5. Ardından üzerine ceviz ve susam serpip önceden 170 – 180 derecedeki fırına verin ve her tarafı kızaran babata kekimiz yemeye hazır. Kalın defterinize sağlıkla ve sevgiyle kaydetmeyi unutmayın 🙋‍♀️.

Fotoğraflı Babata Kek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir