Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 bardak un
- 200 gram badem unu (öğütülmüş badem)
Bademli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve unun bir kısmını yoğurma kabına alıp yoğuralım. Badem ununu ekleyip yoğuralım.
- Kalan unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hazır olan kurabiye hamurumuzu tezgaha alıp iki eşit modüle ayıralım.
- Parçalardan birini merdane yardımıyla açalım.
- Hamurumuzu kare şeklinde keselim.
- Kurabiyeleri fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170°C fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Hafif pembeleşen kurabiyeleri fırından çıkarın.
- Sade veya pudra şekeri serperek servis yapın.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine eritilmiş çikolata sıktım ve üzerlerine badem yerleştirdim. Afiyet olsun.
Fotoğraflı Badem Kurabiye Tanımı