Bademli kurabiye

Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 bardak un
  • 200 gram badem unu (öğütülmüş badem)

Bademli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve unun bir kısmını yoğurma kabına alıp yoğuralım. Badem ununu ekleyip yoğuralım.
  2. Kalan unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  4. Hazır olan kurabiye hamurumuzu tezgaha alıp iki eşit modüle ayıralım.
  5. Parçalardan birini merdane yardımıyla açalım.
  6. Hamurumuzu kare şeklinde keselim.
  7. Kurabiyeleri fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170°C fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  8. Hafif pembeleşen kurabiyeleri fırından çıkarın.
  9. Sade veya pudra şekeri serperek servis yapın.
  10. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine eritilmiş çikolata sıktım ve üzerlerine badem yerleştirdim. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Badem Kurabiye Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir