bademli kurabiye

Çatlak Badem Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yaklaşık 4-5 su bardağı un (ben 2 su bardağını kavurarak kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gram çiğ badem

Üzerine koymak için;

  • Toz şeker

Çatlak Badem Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle 2 su bardağı unu yapışmaz yüzeyli bir tencerede hafif bir renk alana kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
  2. Tereyağı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unu yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurumuz kıvama gelince bıçakla doğradığımız bademleri ekleyelim.
  3. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Ben bir kısmını kurabiye kalıbı ile hazırladım, bir kısmını da kurabiye ile kalınlaşınca bir kısmını yuvarlayıp bıçakla dilimledim.
  4. 160 derece fırında kontrollü olarak pişirelim. Fırından çıkınca dağılacak gibi oluyor korkmayın soğuyunca normale dönüyor. Pudra şekerine batırıp afiyetle yiyin 🌹

Fotoğraflı Damak Çatlak Tarifli Bademli Kurabiye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir