Çatlak Badem Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yaklaşık 4-5 su bardağı un (ben 2 su bardağını kavurarak kullandım)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gram çiğ badem
Üzerine koymak için;
- Toz şeker
Çatlak Badem Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle 2 su bardağı unu yapışmaz yüzeyli bir tencerede hafif bir renk alana kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
- Tereyağı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unu yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurumuz kıvama gelince bıçakla doğradığımız bademleri ekleyelim.
- İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Ben bir kısmını kurabiye kalıbı ile hazırladım, bir kısmını da kurabiye ile kalınlaşınca bir kısmını yuvarlayıp bıçakla dilimledim.
- 160 derece fırında kontrollü olarak pişirelim. Fırından çıkınca dağılacak gibi oluyor korkmayın soğuyunca normale dönüyor. Pudra şekerine batırıp afiyetle yiyin 🌹
Fotoğraflı Damak Çatlak Tarifli Bademli Kurabiye