Bağ Cacık

Baget Salatalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 poşet kesip koyduğumuz yaz yaprağı
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 2 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Birkaç cin biber (isteğe bağlı)
  • Birkaç dilim güneşte kurutulmuş domates (veya 1 normal domates)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Varsa 1 modül kemikli kuru et
  • 4-5 su bardağı sıcak su

Baget Cacık Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak dolaba koyduğumuz yaprağı çıkarıp çözülmesini bekliyoruz.
  2. Daha sonra düdüklü tencereye sıvı yağı koyalım ve ısınınca küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı ilave edelim.
  3. Daha sonra biberleri doğrayıp ilave edelim ve varsa kızartalım, varsa kuru domatesleri sıcak suda yumuşatıp doğrayalım ve ilave edelim veya normal domatesleri de doğrayıp biraz daha kavuralım, sonra salçayı ilave edelim ve baharatlar ve biraz daha kızartın.
  4. Ardından yapraklarını ilave edip bulguru ilave edip karıştıralım son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip tuzunu ekleyelim varsa kemikli etleri koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  5. Piştikten sonra altını kapatalım biraz dinlendirdikten sonra sıcak servis edelim şimdiden afiyet olsun 🥰🥰🥰.

Baget Cacık Tanımı, Fotoğrafla Yapılışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir