Bahar Çorbası

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt (230 ml)
  • 1 çay bardağı pirinç (100 ml)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 litre su

Yukarıdaki için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Yayla Çorbasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. 1 su bardağı yoğurt (230 ml), 1 litre su, 1 çay bardağı pirinç (100 ml), 1 yumurta, 1 yemek kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir sos tenceresinde karıştırıp ocağa alın.
  2. Orta ateşte çorba kaynayana kadar pişirin.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirip çorba sosunu ekleyin.
  4. Çorba sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağını eritin.
  5. Daha sonra 1 tatlı kaşığı kuru naneyi ekleyip iki üç kez karıştırıp çorbamıza ekliyoruz.

Fotoğraflı Yayla Çorbası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir