Bahar Çorbası

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kaşığı pirinç
  • 1,5 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz

Giyinmesi için;

  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı nane

Yayla Çorbasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pirinçler yıkanır ve 1,5 litre suda yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Sosu için önce yoğurt, sıvı yağ ve un çırpılır, üzerine yumurtalar eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır (bu sırayla yaparsanız daha az topaklanma olur)
  3. Çorbamızın baharatına bir iki kaşık pirinç suyu ilave edilerek karıştırılır.
  4. Artık baharatımız daha ılık hale geldi, bu karışım tencerede kaynayan pirince yavaş yavaş eklenir ve çorba bu süreçte sürekli karıştırılır.
  5. Bu şekilde kaynatılır ve ocağın altı kapatıldıktan sonra tuzu ilave edilir.
  6. Tereyağı kızdırılır ve nane eklenir. Çorbamız servise hazır.

Fotoğraflı Yayla Çorbası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir