Bahar Çorbası

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kaşığı pirinç
  • 4 bardak su
  • 3 su bardağı sıcak su (tavuk veya kemik suyu)
  • Tuz

Giyinmek için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle pirinci yıkadım ve 4 bardak suda yumuşayana kadar haşladım.
  2. Pişen pirincime 3 su bardağı tavuk suyu ekleyip haşladım.
  3. Çorbamın çeşnisi için yumurta sarısını yoğurt ve unla karıştırıp çırptım.
  4. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp sosuma ekledim, karıştırdım, sulanan karışımı yavaş yavaş karıştırarak çorbama ekledim ve bir iki dakika kaynattım.
  5. Tuz ekleyip birkaç dakika daha kaynattım ve altını kapattım.
  6. Son olarak küçük bir tavada erittiğim tereyağına nane ekleyip çorbama ekledim.

Fotoğraflı Yayla Çorbası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir