Bahar Çorbası

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Türk kahvesi fincanı pilavlı
  • 2 su bardağı sıcak su

Meyankökü için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 3 bardak su

Yukarıdaki için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

Yayla Çorbasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pirinci yıkayıp tencereye alın.
  2. Üzerine sıcak su eklenir ve kısık ateşte sık sık karıştırarak canlılığı kaybolana kadar kaynatılır.
  3. Yoğurt, yumurta sarısı, un, limon suyunu uygun bir kaba alıp pürüzsüz olana kadar çırpın.
  4. Daha sonra modül kesilen ılık suya eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  5. Pürüzsüz bir kıvamda bir meyane hazırlanır.
  6. Kavrulan pirinçler canlılığını kaybeden pirince yavaş yavaş eklenir ve sürekli çırpılır.
  7. Kısık ateşte karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  8. Ayrı bir tavaya yağ alınır ve kızdırılır.
  9. İnce kıyılmış soğan ve tuz eklenir ve orta-kısık ateşte soğanlar karamelleşinceye kadar kavrulur.
  10. Karamelize soğan baharatlarla karıştırılır.
  11. Kaynayan çorbaya eklenir.
  12. İyice karıştırılır ve kaynatılır.
  13. Kıvamına göre sıcak su ekleyebilirsiniz. Keyfini çıkarın 😇.

Fotoğraflı Yayla Çorbası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir