Bahar Çorbası

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı un
  • tuzlu nane
  • 2 kaşık tereyağı

Yayla Çorbasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bir tencerede 3-4 su bardağı suyu kaynatın.
  2. Üzerine şehriyeyi dökün ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakın.
  3. Bir kasede yoğurt ve yumurta tuzunu çırpın.
  4. Erişte kaynadıktan sonra yoğurdu içine yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak orta ateşte dökün ve tekrar kaynayana kadar karıştırın.
  5. Tereyağını tavada kızdırın, kızdırdıktan sonra ocaktan alın ve üzerine bir tatlı kaşığı nane dökün.
  6. Yiyeceği 5 dakika kaynattıktan sonra tüpten çıkarıp kaselere doldurun ve üzerine tereyağı gezdirin.

Afiyet olsun.

Fotoğraflı Yayla Çorbası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir