Bahar Ruloları

Egg Roll Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yufka
  • 2 tavuk göğsü
  • 1 demet ince dilimlenmiş pırasa
  • 4 rendelenmiş havuç
  • 2 su bardağı ince kıyılmış beyaz lahana (ben küçük bir yarım lahana kullandım)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı olarak bir tutam zencefil ve zerdeçal ekliyorum)
  • Zeytin yağı

kızartma için

  • 2 yumurta
  • Galeta unu
  • sıvı yağ

Egg Rolls’un Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Lahana, havuç ve pırasa şeklindeki sebzeleri wok tavada soteleyin.
  2. En son baharatları ve soya sosu ilave edip altını kapatın. (İsteğe bağlı olarak farklı şekilde soteleyebilirsiniz)
  3. Sebzeleri bir kaseye koyun, ardından tavuğu küpler halinde kesin ve soteleyin.
  4. Hamuru üçgenler halinde kesin.
  5. Harcı isteğe göre doldurun ve sigara böreği gibi sarın.
  6. Bütün börekleri bu şekilde hazırladıktan sonra bir kaseye 2 adet yumurta kırın ve yeterince çırpın.
  7. Galeta ununu bir tabağa yayın ve börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıp soya sosuyla servis edin. Afiyet olsun. :).

Fotoğraflı Yumurtalı Rulo Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir