Baharatlı Havuç Çorbası

Havuçlu Baharatlı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük havuç
  • 1 çay kaşığı erişte
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tavuk bulyon
  • Yarım limon suyu

Havuç Baharatlı Çorbanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. 2 adet büyük boy havucu soyup rendeliyoruz ardından bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp tavuk bulyon ve havuçta kızartıyoruz.
  2. Üzerine 2 adet sarımsağı rendeliyoruz ve havuçla birlikte çevirmeye devam ediyoruz.
  3. Daha sonra bir çay bardağı şehriyeyi ekleyip üzerine 1 litre su ilave ediyoruz bir yandan da çorbamızı baharatlıyoruz.
  4. Bir kaba alıp bir bardak yoğurt, 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un ve yarım limon suyu ile çırpıp baharatını hazırlıyoruz.
  5. Çorbamızın suyunu azaltıp yaptığımız baharata yavaş yavaş ekleyerek baharatları ısıtıyoruz.
  6. Baharatları çorbamızın içine yavaş yavaş kesilmeyecek şekilde ekleyerek karıştırıyoruz.
  7. Erişteler pişince kapatabilirsiniz, afiyet olsun.

Baharatlı Havuç Çorbası Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir