Baharatlı Tuzlu Kurabiye

Baharatlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • isteğe bağlı 1 çay kaşığı zerdeçal (portakal rengi için)
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sirke (üzüm veya elma sirkesi fark etmez)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı renkli biber
  • 1 yumurta (akının içine sarısının üzerine)
  • 5 – 5 buçuk su bardağı un (ölçülü kullanın)

Yukarıdaki için:

  • Yumurta sarısı
  • çörek otu
  • Susam
  • mavi haşhaş

Baharatlı Tuzlu Kurabiye Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Karıştırma kabına sırasıyla tereyağı, sıvı yağ, yumurta, peynir, kabartma tozu, tuz, şeker ve baharatlar konur.
  2. Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun.
  3. Hamur iki yağlı kağıdın ortasında merdane ile açılır.
  4. Kalıpla yarımlar yapılır ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve kare olanlara çapraz olarak çatalla çizikler atılır.
  6. Kimi susamla, kimi çörek otu ile süslenir.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun 🌷.

Baharatlı Tuzlu Kurabiye Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir