Bakliyat Çorbası (tam kıvamında)

Bakliyat Çorbası Tarifi İçin Malzemeler (tam kıvamında)

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur buğdayı
  • 8 bardak su

giydiği için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un

sosu için

  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Bakliyat Çorbasının Tanımı (Tam Kıvamında) Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bakliyatları yıkayıp tencereye alıp üzerine su dökelim ve yumuşayana kadar haşlayalım.
    Sosunu hazırlayalım, kaynayan sudan bir kepçe ile alıp hızlıca karıştıralım. Bunun için 5 kepçe su ekleyip pansumanı açtım.
  2. Daha sonra hızlıca karıştırarak tencereye baharatlarımızı ekleyelim.
  3. Bir tavada sosumuzu hazırlayıp kaynayan çorbamıza ekleyelim.
  4. 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
    Afiyet olsun.

Bakliyat Çorbası (Tam Kıvam) Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir