Bakliyat Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı kahverengi mercimek
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı karabuğday
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı yulaf
- 1 litre su (5 su bardağı)
- Tuz
- Karabiber
- acı biber
- Kekik
- nane
- Tereyağı (isteğe bağlı)
Bakliyat Çorbası Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Baklagillerin hepsini yıkayıp tencereye koyalım ve tencereye 1 litre su koyup kapağı kapalı olarak ocağı en yüksekte yakalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve tuzunu ilave edip kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirelim (pişme markasına göre değişiklik gösterebilir).
- Tüm malzemeler pişince baharatları ekleyip blenderdan geçirelim.
- 5 dakika daha kaynatıp 10 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin.
- İsteğinize göre; Ben diyette olduğum için tercih etmedim ama ben tereyağını eritip eşime ikram ettim siz de tereyağını eritip çorbanın üzerine döküp ikram edebilirsiniz. Umarım beğenmişsindir. Afiyet olsun.
Fotoğraflı Bakliyat Çorbası Tanımı