bakliyat çorbası

Bakliyat Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı kahverengi mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı karabuğday
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı yulaf
  • 1 litre su (5 su bardağı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • acı biber
  • Kekik
  • nane
  • Tereyağı (isteğe bağlı)

Bakliyat Çorbası Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Baklagillerin hepsini yıkayıp tencereye koyalım ve tencereye 1 litre su koyup kapağı kapalı olarak ocağı en yüksekte yakalım.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve tuzunu ilave edip kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirelim (pişme markasına göre değişiklik gösterebilir).
  3. Tüm malzemeler pişince baharatları ekleyip blenderdan geçirelim.
  4. 5 dakika daha kaynatıp 10 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin.
  5. İsteğinize göre; Ben diyette olduğum için tercih etmedim ama ben tereyağını eritip eşime ikram ettim siz de tereyağını eritip çorbanın üzerine döküp ikram edebilirsiniz. Umarım beğenmişsindir. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Bakliyat Çorbası Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir