Balkabağı çorbası

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kabak (250gr)
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 adet kapya
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük patates (isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • acı biber
  • Zerdeçal (ben çok az attım ben pek beğenmedim)
  • Tuz
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • Kaynayan su
  • zeytin yağı

Kabak Çorbası Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kabağı yıkayıp ortadan ikiye keselim, içindeki çekirdekleri çıkaralım, kabuğunu soyup dilimleyelim.
  2. Tenceremize zeytinyağını ekleyip dilimlediğimiz tüm sebzeleri içine atıp 1-2 dakika çevirelim.
  3. Ardından kemik suyu ve kaynar suyu ekleyin.
  4. Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Pişen sebzeleri blenderdan geçirelim ve tekrar ocağa alalım.
  6. Tüm baharatları ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Kabak Çorbası Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir