Balkabağı pastası

Kabak Tatlısı İçin Malzemeler Tarifi

  • Yarım kg tatlı için kabak
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Ceviz

Kabak Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kabakları istediğiniz büyüklükte doğrayıp tencereye dizip üzerine şekeri ekleyip 1 gece önceden buzdolabına kaldırıp dinlenmeye bırakıyoruz şeker eriyip kabak suyunu veriyor.
  2. Ama aceleniz varsa direk ocağa atabilirsiniz yine su verir korkmayın.
  3. Daha sonra orta ateşte pişmeye bırakıyoruz, su kaynayınca altını kısıp kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Çatalla kontrol edebilirsiniz ama çok fazla pişirmeyin (şerbetin karamelize olmasını istiyorsanız da pişince kapağını açıp kontrollü bir şekilde 5-6 dakika daha pişirmeye devam edin)
  4. Ardından soğuyunca en az 2 saat buzdolabında dinlendirip cevizle süsleyip servis ediyoruz afiyet olsun😊.
  5. Görsellik ve lezzet açısından balkabağına en çok cevizin yakıştığından emin olun ama beğenmezseniz evinizde hindistan cevizi, fındık gibi ne varsa süsleyebilirsiniz 🤌🏻 👉🏻eklemeyi unutmayın tarifi kitabınıza ekleyin ve uygulayın😍.

Fotoğraflı Kabak Tatlısı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir