Balkabağı pastası

Kabak Tatlısı İçin Malzemeler Tarifi

  • 1 adet kabak
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 bardak su

Dekore etmek;

  • tahin (isteğe bağlı)
  • Fındık, ceviz vb. (isteğe bağlı)

Kabak Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kabağımızı soyup, doğruyoruz ve yıkıyoruz ve isteğe göre irili ufaklı dilimliyoruz.
  2. Tenceremize alıp üzerine şekeri döküyoruz ve mümkünse bir gece bekletiyoruz.
  3. Hemen yenebilmesi için 1-2 saat kadar şekerler eriyene kadar bekletiyoruz.
  4. Ardından ocağımıza alıp üzerine 1 bardak su koyup kaynatıyoruz.
  5. Soğuyunca servis tabağına alıp isteğe göre tahin, ceviz, fındık vb. ile süsleyebilirsiniz.

Fotoğraflı Kabak Tatlısı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir