Kabak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 bardak ılık su
- Yarım paket kabartma tozu
- Tuz
- kadar un
Aralarında sürmek için;
- sıvı yağ
içi için;
- Yarım kilo kabak
- 2 su bardağı şeker
Kabak Turtasının Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Hamuru yoğurup 7 eşit modüle ayırıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kabağı soyup rendeliyoruz, içine şekeri döküp karıştırıyoruz.
- Dinlenen hamurları tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Sonra ortasını yağlayıp üst üste koyuyoruz.
- Açma işlemi bittikten sonra yağlanmış yufkaları teker teker alıp merdane kullanmadan açıyoruz.
- Yuvarlak şeklini alan yufkanın kenarlarını kabaklardan eşit şekilde döküp rulo şeklinde sararak inceltiyoruz.
- Daha sonra bıçakla kesip rulo şekli verip tepsiye diziyoruz.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Rendelenen kabak şerbetli olduğu ve sulandığı için içinde bir kat su kalacaktır. Onu tutuyoruz ve bir bardağa döküyoruz.
- Bu şerbeti böreğin üzerine döküp tekrar fırına veriyoruz.
- Biraz daha kızarttıktan sonra şerbetli böreğimiz servise hazır.
Çok lezzetli bir börek, en sevdiğim börek, deneyenlere afiyet olsun. ❤️.
Kabak Turtası Açıklaması