Balkabağı pastası

Kabak Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 bardak ılık su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
  • kadar un

Aralarında sürmek için;

  • sıvı yağ

içi için;

  • Yarım kilo kabak
  • 2 su bardağı şeker

Kabak Turtasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hamuru yoğurup 7 eşit modüle ayırıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Kabağı soyup rendeliyoruz, içine şekeri döküp karıştırıyoruz.
  3. Dinlenen hamurları tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  4. Sonra ortasını yağlayıp üst üste koyuyoruz.
  5. Açma işlemi bittikten sonra yağlanmış yufkaları teker teker alıp merdane kullanmadan açıyoruz.
  6. Yuvarlak şeklini alan yufkanın kenarlarını kabaklardan eşit şekilde döküp rulo şeklinde sararak inceltiyoruz.
  7. Daha sonra bıçakla kesip rulo şekli verip tepsiye diziyoruz.
  8. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  9. Rendelenen kabak şerbetli olduğu ve sulandığı için içinde bir kat su kalacaktır. Onu tutuyoruz ve bir bardağa döküyoruz.
  10. Bu şerbeti böreğin üzerine döküp tekrar fırına veriyoruz.
  11. Biraz daha kızarttıktan sonra şerbetli böreğimiz servise hazır.

Çok lezzetli bir börek, en sevdiğim börek, deneyenlere afiyet olsun. ❤️.

Kabak Turtası Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir