Balkabağı pastası

Kabak Tatlısı İçin Malzemeler Tarifi

  • 2 kg kabak (soyulmuş, dilimlenmiş)
  • 3 su bardağı toz şeker

Yukarıdaki için;

  • 1 su bardağı ceviz (isteğe bağlı)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tahin (isteğe bağlı)

Kabak Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kabağı bekletmeden hızlıca pişirmek isterseniz şekeri ekledikten sonra 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz.
  2. Gerekirse, pişirme sırasında kontrollü bir şekilde daha fazla su ekleyebilir ve yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.
  3. İyice temizlenmiş kabağı dilimler halinde kesin. Kabağı geniş bir kaseye alın ve ardından tavaya bir kat kabak koyun, üzerine biraz şeker dökün, üzerine tekrar kabakları dizin ve şekeri ilave edip pişmeye bırakın.
  4. 30-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Yumuşayıp yumuşamadığını çatalla kontrol edebilirsiniz. Pişen kabakları bir borcama alıp soğumasını bekleyin.
  5. Soğuduktan sonra tahin üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Not: Kabak pişerken su eklemiyoruz kabak esasen suyunu salıyor ve kendi suyunda pişiyor. 🌸. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun. 🌸😍 Afiyet olsun 😋🎃

Fotoğraflı Kabak Tatlısı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir