Balkanlardan Sütlü Biber

Balkanlardan Süt Biberinin Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 kapı biber
  • 4 yeşil biber
  • 4 adet ince yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1/5 su bardağı süt
  • 50 gram çedar peyniri

Balkanlardan Sütlü Biber Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Biberleri güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayıp tavamıza bir yemek kaşığı tereyağı koyup kızınca biberleri içine atıp 5 dakika kadar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
  2. Bir yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar birlikte birkaç saniye kavuruyoruz, sütümüzü ekliyoruz kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  3. Kıvam alıp koyulaşınca (sıvı krema kıvamında) kaşarımızı ekleyip eriyince altını kapatıyoruz ve sıcak olarak servis ediyoruz. Kahvaltıda veya orta ateşte tüketebilirsiniz.

Balkanlardan Süt Biberi Tarifi, Fotoğraflı Yapılışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir