Barbunya Yahnisi

Barbunya Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram barbunya
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı domates sosu (kış için hazırlanmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su

Yukarıdaki için ;

  • bir tutam maydanoz

Barbunya Yahnisinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Zeytinyağını tencereye alıyoruz.
  2. İçine yemeklik doğranmış soğanı koyup kavuruyoruz.
  3. Sarımsağı ekleyip kavurun.
  4. Küp şeklinde doğradığımız patates ve havucu ekleyip biraz kavuruyoruz.
  5. Barbunya fasulyesi, domates sosu, tuz ve şekeri ekleyin.
  6. Son olarak üzerini kapatacak kadar sıcak su koyuyoruz ve dudağın kapağını düdük açık olacak şekilde kapatıyoruz.
  7. Düdük çaldığında düdüğü kapatıp 10 dakika pişiriyoruz.
  8. Tam bir yemek. Ne fazla pişmiş ne de az pişmiş. Hatta bu şekilde meze olarak da kullanabilirsiniz.
  9. Servis ederken üzerine bir tutam maydanoz ekleyebilirsiniz. Soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 👌.

Fotoğraflı Barbunya Pirinç Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir