Barbunya Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram barbunya
- 1 soğan
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı domates sosu (kış için hazırlanmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
Yukarıdaki için ;
- bir tutam maydanoz
Barbunya Yahnisinin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Zeytinyağını tencereye alıyoruz.
- İçine yemeklik doğranmış soğanı koyup kavuruyoruz.
- Sarımsağı ekleyip kavurun.
- Küp şeklinde doğradığımız patates ve havucu ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Barbunya fasulyesi, domates sosu, tuz ve şekeri ekleyin.
- Son olarak üzerini kapatacak kadar sıcak su koyuyoruz ve dudağın kapağını düdük açık olacak şekilde kapatıyoruz.
- Düdük çaldığında düdüğü kapatıp 10 dakika pişiriyoruz.
- Tam bir yemek. Ne fazla pişmiş ne de az pişmiş. Hatta bu şekilde meze olarak da kullanabilirsiniz.
- Servis ederken üzerine bir tutam maydanoz ekleyebilirsiniz. Soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 👌.
Fotoğraflı Barbunya Pirinç Tanımı