Bayatlamayan Bir Lokmalık Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Tek Isırık Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısının beyazının üzerine)
  • 1,5 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Aldığı kadar un (ben 4 su bardağı kullandım)

Bayatlamayan Tek Isırıklık Tuzlu Kurabiyenin Tanımı Nasıldır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  2. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  3. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  6. Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😍.

Bayat Gitmeyen Bir Lokmalık Tuzlu Kurabiye Açıklama Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir