Bayatlamayan Yumuşacık Börek

Bayat Olmayan Yumuşacık Böreğin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket yaş maya
  • 2-2,5 su bardağı un

iç harç

  • 1 kase lor peyniri
  • Karabiber
  • Maydanoz

İsteğe bağlı iç harcı hazırlayabilirsiniz.

Yukarıdaki için

  • Yumurta sarısı
  • çörek otu

Bayatlamayan Yumuşacık Böreğin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyalım.
  2. Maya yeterince eriyene kadar karıştırın. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
  3. Üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.
  4. Bu arada iç harcını hazırlayalım maydanozu lorların üzerine ince ince kıyıyoruz.
  5. İçine biraz karabiber biraz kırmızı toz biber kullandım.
  6. Mayalanan hamuru elimizde açalım.
  7. İçine iç harcı koyup görseldeki gibi yuvarlayalım.
  8. Ardından üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve çatalla çizikler atın.
  9. Son olarak susam veya çörek otu ile süsleyelim.
  10. 180-200 derecede pişirelim.

Bayatlamayan Yumuşacık Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir