Bayat Olmayan Yumuşacık Böreğin Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta akı
- 1 paket yaş maya
- 2-2,5 su bardağı un
iç harç
- 1 kase lor peyniri
- Karabiber
- Maydanoz
İsteğe bağlı iç harcı hazırlayabilirsiniz.
Yukarıdaki için
- Yumurta sarısı
- çörek otu
Bayatlamayan Yumuşacık Böreğin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyalım.
- Maya yeterince eriyene kadar karıştırın. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
- Üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.
- Bu arada iç harcını hazırlayalım maydanozu lorların üzerine ince ince kıyıyoruz.
- İçine biraz karabiber biraz kırmızı toz biber kullandım.
- Mayalanan hamuru elimizde açalım.
- İçine iç harcı koyup görseldeki gibi yuvarlayalım.
- Ardından üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve çatalla çizikler atın.
- Son olarak susam veya çörek otu ile süsleyelim.
- 180-200 derecede pişirelim.
Bayatlamayan Yumuşacık Fotoğraflı Tarifi