Belen Tava

Belen Tavası İçin Malzemeler Tarifi

  • Yarım kilo dana eti
  • 15 arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yeşil biber
  • 2 kırmızı biber
  • 3 domates
  • 2 kaşık tereyağı
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber pulbiber tuzu

Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk önce güvecimizi yağlayalım. En alta kuşbaşı etleri yerleştirelim.
  2. Üzerine temizlenmiş arpacık soğanları ve doğranmış sebzeleri yerleştirelim.
  3. Baharatları ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Sos için salça ve 1 su bardağı suyu karıştırın. En son tereyağlı güvecimize yaydığımız yağlı kağıdın üzerine güvecimizi yayıp üzerini kapatalım ve ıslatalım.
  5. 190 derece fırında pişirelim.
  6. Pişmeye yakın yağlı kağıdı alıp hafif kızartalım. Eti kontrol edip piştiğini anlayabilirsiniz diyenlere afiyet olsun.

Belen Tava Açıklama Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir