Beşamel Soslu Fırında Makarna

Beşamel Soslu Fırında Makarna için Malzemeler

  • 1 paket spagetti veya makarna
  • 1 çay kaşığı tuz

beşamel sos için

  • 50 gram tereyağı
  • 50 gr un (Yaklaşık 5 yemek kaşığı)
  • 500 ml süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yukarıdaki için

  • Karabiber
  • Maydanoz

Beşamel Soslu Fırında Makarnanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle 1 paket fırın makarnayı uygun bir tencereye alıp haşlayın. Bu aşamada dilediğiniz makarnayı da kullanabilirsiniz.
  2. Daha sonra makarnanın kaynayan suyuna 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırın. Ve makarnayı orta ateşte 8-12 dakika sizin için yeterince sert olana kadar haşlayın.
  3. Bu arada sosumuzu yapalım. Beşamel sos için uygun bir sos tenceresine 50 gram tereyağını koyup tereyağı eriyip kızana kadar pişirin.
  4. Daha sonra 50 gram yaklaşık 5 yemek kaşığı un ekleyin. Ve hızlıca tereyağını una karıştırın. Un topaklanana kadar bu adımda karıştırın.
  5. Ardından 2,5 su bardağı sütü azar azar ekleyin ve sosu çırpmaya başlayın. Karışım sütü çekince sütü azar azar ekleyin ve sürekli çırpın.
  6. Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi sosa ilave edin.
  7. Son olarak haşlanan makarnayı uygun bir pişirme kabına alın ve dağıtın. Makarnanın üzerini mümkün olduğunca düzleştirerek sosun eşit dağılması için en uygun ortamı sağlayın.
  8. Sosu ekleyin ve makarnanın tüm yüzeyine eşit olarak dağıtın. Rendenin iri gözüyle rendelediğiniz kaşar peynirini beşamel sosun üzerine serpin.
  9. Bu adımda istediğiniz kadar kaşar peynirini rendeleyip kullanabilirsiniz.
  10. Son adım olarak makarnayı 200° fırında kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen makarnayı biraz soğutup dilimleyerek servis edin. Tanımın görüntüsü;

Beşamel Soslu Fırında Makarna Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir