Beşamel Soslu Fırında Makarna

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket fırınlanmış makarna
  • Tuz

Beşamel sos için:

  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Süt
  • Tuz
  • Karabiber

Yukarıdaki için:

  • Çedar peyniri

Beşamel Soslu Fırında Makarnanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Makarnamızı tuzlu suda 7-8 dakika haşlayalım.
  2. Kenara alıp beşamel sosu yapmaya başlayalım.
  3. Tereyağını kızdıralım.
  4. Yavaş yavaş sütü ekleyin.
  5. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar süt eklemeye devam edin.
  6. Sonra tuz ve karabiber ekleyin.
  7. Makarnamızı borcam veya fırın tepsisine alıp sosla buluşturalım.
  8. İyice karıştırıp üzerine kaşar peynirini ekleyin.
  9. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. 🤗.

Beşamel Soslu Fırında Makarna Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir