Beyti kebabı

Beyti Kebabı İçin Malzemeler Tarifi

  • 600 gram orta yağlı kıyma
  • 2 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 adet hazır yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Baharat

  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tatlı veya acı toz biber
  • Tuz

Beyti Kebabı Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle beytimizin köftelerini hazırlayalım.
  2. Kıymayı, robotta doğranmış veya rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu ve baharatları bir yerde tercihinize göre yoğuralım.
  3. Tereyağı ve sıvı yağı ısıtıp eritin.
  4. 1 parça hamur açıp yarısından az olacak şekilde katlayıp yağ karışımından yayalım.
  5. Köfteleri uzun kenarından bütün halinde sıralayalım.
  6. Hamuru katlayıp yanlamasına keselim.
  7. Yağlanmış tepsiye dizin. Kalan yağı üzerlerine sürelim.
  8. 180 derece fırında 20 dakika hafif pembeleşsin.
  9. Bir yemek kaşığı salçayı biraz su ile açalım, kaynatalım, biraz karabiber ekleyelim.
  10. Servis yaparken pişen beytin üzerine dökeceğiz.
  11. Ben süs olarak maydanoz doğradım, serptim, tercih sizin. Afiyet olsun.

Beyti Kebap Fotoğraflı Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir