Bezelye Dible (Yerli)

Bezelye Diblesi (Yerli) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo yeşil bezelye
  • Yarım su bardağı pirinç veya bulgur
  • 2 orta boy soğan
  • sıvı yağ
  • Acı biber veya acı biber (isteğe bağlı)
  • Tuz

Bezelye Diblesi (Yerli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bezelye yıkanır ve doğranır.
  2. Tencerede su kaynatılır.
  3. Kaynayan suya tuzlu bezelye atılır ve kaynayınca pirinç ilave edilir.
  4. Filtrelenir.
  5. Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur, biraz acı (isteğe bağlı) atılır.
  6. Süzülen bezelyeleri tencereye alın ve soğanların üzerine gezdirin (bezelye pişerken isteğe göre soğan da eklenebilir). Afiyet olsun.

Bezelye Diblesi (Yöresel) Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir