Bezelye ve Havuçlu Pratik Basmati Pilavı

Bezelyeli Havuçlu Pratik Basmati Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı basmati pirinci
  • 3 bardak su
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kutu garnitür
  • Tuz

Bezelye ve Havuçlu Pratik Basmati Pilavının Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pilavımızı ve garnitürü farklı şekilde yıkayalım (ben garnitür için patatesleri temizledim).
  2. Tereyağını ve zeytinyağını pilav tenceremizde eritelim.
  3. Tenceremize pirinçlerimizi alıp kızartalım (3-5 dakika).
  4. Garnitürlerimizi ekleyip biraz daha kavuralım.
  5. Suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip kısık ateşte 30 dakika suyunu çekmesini sağlayalım (bu süre ocaktan ocağa değişebilir. Ben elektrikli ocak kullanıyorum 15. dakikada karıştırdım eşit pişmesi için)
  6. Pirinçler suyunu çekince ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendirelim.

Afiyet olsun!.

Bezelye ve Havuçlu Pratik Basmati Pilavı Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir