Bıçak Kavala Kurabiye

Yoğrulan Kavala Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin veya oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kıyılmış çiğ badem
  • 1 su bardağı un (bademle kavurmak için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • kadar un

Kıyır Kırık Kavala Kurabiye Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle bademlerimizi ufalanmadan bıçak yardımıyla doğruyoruz. Ardından tavamıza alıp kızartıyoruz. Sürekli karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin.
  2. Daha sonra 1 su bardağı unu ilave edip un ile kavurun. Çok fazla kaçırmayın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Yumuşayan margarinimizi yoğurma kabımıza alıp üzerine pudra şekerini ekleyip iyice karıştıralım. Ardından sıvı yağı, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edin.
  4. Üzerine kavurduğumuz badem unlu karışımı ilave edip yoğuralım unu azar azar ekleyelim. Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
  5. Hamurumuzdan uzun bir modül yapıp çay bardağı yardımıyla ay şekli verelim.
  6. Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca sıcaklığı geçene kadar kurabiyelerimize el sürmeyelim ki dağılmasın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve afiyetle yiyelim.
  8. Buzluğa atmak isterseniz soğuduktan sonra kilitli poşete ya da buz dolabı poşetine pudra şeker koymadan koyup buzluğa kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun 😊.

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiye Tarifi Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir