Yoğrulan Kavala Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin veya oda sıcaklığında tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kıyılmış çiğ badem
- 1 su bardağı un (bademle kavurmak için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- kadar un
Kıyır Kırık Kavala Kurabiye Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle bademlerimizi ufalanmadan bıçak yardımıyla doğruyoruz. Ardından tavamıza alıp kızartıyoruz. Sürekli karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin.
- Daha sonra 1 su bardağı unu ilave edip un ile kavurun. Çok fazla kaçırmayın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Yumuşayan margarinimizi yoğurma kabımıza alıp üzerine pudra şekerini ekleyip iyice karıştıralım. Ardından sıvı yağı, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Üzerine kavurduğumuz badem unlu karışımı ilave edip yoğuralım unu azar azar ekleyelim. Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan uzun bir modül yapıp çay bardağı yardımıyla ay şekli verelim.
- Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca sıcaklığı geçene kadar kurabiyelerimize el sürmeyelim ki dağılmasın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve afiyetle yiyelim.
- Buzluğa atmak isterseniz soğuduktan sonra kilitli poşete ya da buz dolabı poşetine pudra şeker koymadan koyup buzluğa kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun 😊.
Kıyır Kıyır Kavala Kurabiye Tarifi Fotoğraflı